Σεμινάρια Basic Barista

Το ιδανικό πρώτο βήμα για όποιον θέλει να γνωρίσει σε βάθος την τέχνη του καφέ και να αποκτήσει τις βασικές πρακτικές γνώσεις για να ξεκινήσει επαγγελματικά.

Image

Πληροφορίες

Διάρκεια: 30 εκπαιδευτικές ώρες

Διάρκεια: 30 εκπαιδευτικές ώρες

Διδακτική ώρα: 45 λεπτά

Διδακτική ώρα: 45 λεπτά

Αριθμός ατόμων: 4-5

Αριθμός ατόμων: 4-5

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεμινάριο Basic Barista

Είναι ένα βασικό σεμινάριο Barista μέσα από καινοτόμες μεθόδους διαδραστικής διδασκαλίας με κύριο θέμα τον καφέ (κι όχι μόνο) και όλα τα ροφήματα που θα συναντήσει ο ενδιαφερόμενος στην μετέπειτα επαγγελματική του πορεία.

Το σεμινάριο Basic Barista προορίζεται για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την τέχνη του καφέ, είτε είναι αρχάριοι είτε είναι σε σχετικά προχωρημένο επίπεδο. Αλλά και για αυτούς οι οποίοι είναι λάτρεις του μαγικού ροφήματος

Παροχές Σεμιναρίου

Όλες οι παρουσιάσεις γίνονται υπό μορφής Power point. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων "δουλεύουμε" είτε μονοποικιλιακούς καφέδες είτε χαρμάνια με σκοπό την "εισαγωγή" στις διάφορες γεύσεις του καφέ. Τα τμήματα είναι πάντοτε ολιγομελή με κύριο στόχο την επανάληψη των ασκήσεων με μεγαλύτερο έλεγχο από τον εκπαιδευτή.

Κάθε συμμετέχων στο πρόγραμμα, εργάζεται σε μοναδικό Barista Station προς αποφυγή συνωστισμού και μεγαλύτερη προσοχή στην πρακτική εκπαίδευση.

Νοέμβριος   2025
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Περιεχόμενα Σεμιναρίου Basic Barista

Ενότητα 1

  • Οτι καλύτερο για την κατανόηση αρκετών πραγμάτων σχετικά με τον καφέ.
  • Ιστορική αναδρομή στον καφέ αλλά και στο ξεκίνημα του.
  • Λεπτομέρειες σχετικά με το καφεόδεντρο
  • Η ανατομία του καρπού Βασικές εμπορικές ποικιλίες
  • Η μετέπειτα επεξεργασία του καφέ

Ενότητα 2

Σημαντικές λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο να μάθει να επεξεργάζεται.

  • Επεξεργασία του καβουρδισμένου καφέ Η χρήση του μύλου άλεσης καφέ
  • Η κατάλληλες ρυθμίσεις για την ιδανική εχύλιση
  • Η λειτουργία της μηχανής του Espresso

Ενότητα 3

Ένας barista πρέπει να γνωρίζει να παρασκευάζει όλα τα είδη του καφέ.

  • Espresso/Cappuccino
  • Ελληνικός
  • Φίλτρου
  • Στιγμιαίος
  • Πολλές ώρες διαδραστικών μαθημάτων διδάσκουν τον σωστό τρόπο παρασκευής για αυτά τα ροφήματα.

Ενότητα 4

Τα υπόλοιπα ροφήματα αλλά και η σωστή χρήση του γάλακτος στον καφέ.

  • Το γάλα ως ένα πολύ σημαντικό προϊόν για έναν Barista
  • Δοκιμή και διάκριση διάφορων ειδών γάλακτος
  • Παρασκευάζουμε αφρόγαλα
  • Παρασκευή ροφήματος όπως σοκολάτας κτλ Το τσαϊ και οι σωστοί χρόνοι παρασκευής του

Είσαι φοιτητής ή άνεργος;

Ενημερώσου για τα πακέτα προσφορών της σχολής μας.

Σας ευχαριστούμε

Είπαν για την BAR E.S.C

Εξελίσσουμε συνεχώς τα προγράμματα και τις μεθόδους διδασκαλίας μας, παρακολουθώντας τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς. Η επιτυχία των σπουδαστών μας είναι και δική μας εξέλιξη.

Επικοινωνία

Θεοδώρου Νάτσινα 49

2310 326407

6986 507665

info@baresc.gr